Pečete doma v domácí pekárně nebo klasické troubě domácí kváskový chléb, klasický kvasnicový, žitný chleba, žitno-pšeničný, celozrnný chléb, režné pečivo, dalamánky? Žitná chlebová mouka, výražková, celozrnná mouka, žitná trhanka i otruby z Mlýna Dubecko jsou plné prospěšných látek, vlákniny a minerálů.
Žitná mouka je výtečná také pro přípravu chlebového kvásku, na krkonošské kyselo. Meleme i pšeničnou špaldovou mouku a mouku z červené (purpurové) pšenice. Od roku 2020 také většinu produktů v BIO kvalitě.
Mouku na Dubecku meleme tradiční cestou už od roku 1833, bez přídavků zlepšujících látek, které bohužel v některých komerčně prodávaných moukách a směsích na pečení bývají.
Žitnou mouku chlebovku, výražkovou, celozrnku, trhanku i otruby pro menší pekaře dodáváme a posíláme v pytlích 5, 10, 15, 30 a 50 kg, pšeničnou mouku ze špaldy a z červené pšenice v pytlích od 5 do 30 kg. Posíláme z e-shopu přepravní službou. Vyberte si typ mouky.
Žitná mouka chlebová neboli „chlebovka“ se hodí na klasický konzumní chléb (typ Šumava), na domácí chleba, pro kváskový chléb, pečení chleba v troubě, žitné pečivo, dalamánky, do perníkového těsta, pro žitný kvásek. Vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.
Žitná výražková mouka se hodí na pečení chleba, perníků, pečiva a dalamánů, je vhodná na pečení ve velkém v profesionálních pekárnách a gastro provozech i pro domácí pekárny. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.
Žitná celozrnná mouka – pekaři oblíbená, v souladu se současnými trendy moderního života. Hodí se na celozrnné žitné pečivo, celozrnný chléb, žitné dalamány, ale třeba i pro pečení celozrnné pizzy. Dodáváme jemnou i hrubou mouku. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.
Trhanka je hrubší než žitná celozrnná mouka, má prakticky stejné složení, také mnoho minerálů a vlákniny. Strukturou trhanka připomíná ovesné či jiné obilné vločky. Od roku 2020 také v BIO kvalitě.
Žitné i špaldové otruby a otruby z purpurové pšenice jsou oblíbeným zdrojem vlákniny neboli cereálií a minerálů. Někteří odborníci na výživu je doporučují například i při dietách. Od roku 2020 také žitné otruby v BIO kvalitě.
Špaldová mouka z pšenice špalda je v současnosti žádaná. Mouku ze špaldy využijete na pečení chleba, dalamánů, koláčů, k přípravě kaší i nápojů. Špaldu lidé v Evropě pěstovali už před 8000 lety. Má vyšší podíl minerálních látek a bílkovin než šlechtěná pšenice. Dodáváme hladkou, celozrnnou jemnou a celozrnnou hrubou špaldovou mouku, také špaldové otruby.
Mouka z červené pšenice obsahuje flavonoidy, katechin, tanin i antokyany, které obilky obarvují a mají antioxidační účinky. Hodí se na pečení i vaření. Těstu dodá tmavší barvu a výraznější chuť. Dodáváme hladkou, celozrnnou jemnou a hrubou celozrnnou mouku, také otruby z červené pšenice.